Draadwerkobjecten vereenvoudigen

Locatie

Draadwerk vereenvoudigen

Bewerk

Het commando Draadwerk vereenvoudigen vereenvoudigt draadwerkobjecten door het aantal polygoonvlakken te verminderen. Hoe sterker je een draadwerkobject vereenvoudigt, hoe kleiner het bestand en hoe korter de verwerkingstijd zal zijn. Houd er echter wel rekening mee dat dit eveneens de kwaliteit van de vorm zal beïnvloeden. Het vereenvoudigen van draadwerk kan ook voor meerdere objecten tegelijkertijd.

Vooral wanneer je werkt met complexe 3D-objecten, zal dit commando een positieve invloed op de prestaties hebben.

Om een of meer objecten te vereenvoudigen:

Selecteer het draadwerkobject dat je wilt vereenvoudigen. Je kan zowel individuele draadwerkobjecten vereenvoudigen als draadwerk binnen andere objecten, zoals groepen, symbolen of IFC-entiteiten.

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Draadwerk vereenvoudigen’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Kwaliteit

Versleep de schuifknop om de kwaliteit van het draadwerkobject te bepalen. Hoe lager de kwaliteit, hoe sterker de vereenvoudiging en hoe korter de verwerkingsduur van het object.

Oorspronkelijk aantal vlakken

Dit is het oorspronkelijk aantal vlakken in de geselecteerde draadwerkobjecten.

Nieuw aantal vlakken

Wanneer je op Voorvertoning klikt, wordt in dit veld het aantal vlakken in de vereenvoudigde draadwerkobjecten weergegeven.

Voorvertoning

Dit is een dynamische voorvertoning van het vereenvoudigde draadwerkobject.

Omzetten naar draadwerk

Draadwerkobjecten bewerken